nr.1 Augustus 2020

  

Op vrijdag 21 augustus werd een bezoek gebracht aan Richard Kuhr in Duitsland. De plaats Melle waar Richard en zijn vrouw woonachtig zijn ligt dicht aan de route naar Hannover. Dus een mooie gelegenheid om hem eens te bezoeken, ook had ik nog enkele vogels voor hem mee genomen die passen bij wat andere vogels die in het verleden bij mij heeft gekocht. Natuurlijk was ik benieuwd naar de resultaten en de jonge vogels van 2020. De werd met de achterkand onder de carport geplaatst met de achterklep open zodat de vogels enige verkoeling hadden want het was ondertussen weer opgelopen naar de dertig graden.

  

  

Als je de hal binnenkomt dan zie je dat dit een grasparkietenliefhebber is die al jaren mee loopt en veel hokken in binnen en buitenland heeft gezocht. De WS-Club Osnabruck bestaat al jaren niet meer, het was in het verlenden een goed draaiende club en het was altijd de moeite waard om de tentoonstelling in de Domincaner Kirche te bezoeken. In mijn herinnering zaten er altijd hoge aantallen recesief bonte violette vogels die daar werden geshowd, goede vogels en volgens mij hadden ze in die tijd ook geen spots. Veel mooier dan tegenwoordig waarbij het er geen één tot 6 mogen zijn en alles wat daar tussen zit. Veel kwekers denken volgens mij dat ze dan ook niet meer hoeven te conditioneren, of ook gewoon onder- en bijspots mogen laten zitten. Ik persoonlijk vind het dan een rommelig gezicht en een tentoonstellingsvogel onwaardig. 

  

Frisse lucht en toch de nodige beschutting, ideaal om de poppen in conditie te krijgen die van nature wat aan de luie kant zijn en zich liever door de man laten voeren en dan een buikje ontwikkelen. De vijver is in de loop de jaren wat dicht geslibd, dus aan een schoonmaak beurt toe, maar het valt nog niet mee om de aanwezig vissen te vangen die wegduiken onder de flonderplanken.

  

Uit de broedkooien werden even twee vogels gehaald met een bijzondere blow en voorwelving. 

  

Zowel Henk Fidder als ik kregen als cadeau een prachtig beeldje van Richard, een mooi geschenk wat wij zeker weten te waarderen en die een mooi plekje gaat krijgen.

  

  

Naast de vogels met de langere bevedering en speciale voorwelving zijn er ook wat korter bevederde vogel die wat afgewerkter zijn in de lichaamsbevedering en dichtere kopbevedering hebben. Genoeg materiaal om mee te werken en te combineren. 

  

  

Soms zit er een vogel van het engelse type tussen met een diepmasker en grote spots met Moorhouse in de achtergrond.

  

  

  

  

Van de hemelsblauwe man zijn enkele close up foto’s gemaakt waardoor de kop groter lijkt dan hij in werkelijkheid is, maar bij deze laatste foto die meer op afstand is gemaakt kun je zien dat het indrukwekkend blijft en een mooie eigenschap is. 

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Mooi verslag. Mij spreken juist die “kort bevederde” vogels aan omdat de onderlinge verhoudingen zo goed zijn en je daarbij de dekkende bevedering behoudt. Toch zie ik bij de overgoten cinnamon grijsgroene hetzelfde type te voorschijn komen. De kweker heeft dit type dus duidelijk voor ogen.

    Bedankt voor deze reportage.

Geef een reactie