nr. 1 Juli 2020

  

Op een zonnige zondagmiddag 5 juli ging de reis naar Aarburg, een Zwitserse stad in het kanton Aargau, gelegen aan de Aare. Als je de stad binnenkomt ligt daar het 17-de eeuws kasteel de Aarburg en dan weet je dat enkele straten verder er altijd een goed ontvangst is door Kurt en Lieve en je kunt genieten van de grasparkietensport op een bijzonder hoog niveau.

  

In vergelijk met een aantal jaren geleden waren er wat kleine veranderingen. Zo was er nu een vlucht voor de jonge vogels waar eerst een deel van de broedkooien stonden. Deze waren verplaatst naar de zijwand. Ook hebben de nestkastjes een andere kleur verf gekregen.

  

Het was die dag in Aarburg bijna dertig graden dus een goede reden om de ramen open te zetten, wat altijd goed is voor de ventilatie en zoals we regelmatig horen de laatste maanden zijn virussen in afgesloten ruimtes actiever.

  

  

   

Meerdere blauwe cinnamon mannen met een indrukwekkende lange kopbevedering waar goed mee te werken valt in de kweek, een enkeling een beetje over de top voor de tentoonstelling.  

  

De lichtgroenen zijn bij Kurt Vogt ook altijd op een hoog niveau aanwezig. In de broedkooi zat ook een iets ander  stijlvol type (foto midden en rechts zelfde vogel) met een DL125 ring om.

  

  

  

De foto’s zijn niet al te scherp door het inzoomen en met het comprimeren ging het ook niet helemaal zoals de bedoeling was maar goed deze jonge grijze man liet o.a. een prachtige ingetrokken snavel zien met de blik ‘looking down’ en een geweldige blow. Ben er niet helemaal zeker van of deze of onderstaande vogel een DL125 ring om had. Niet helemaal scherp aan het einde van de dag na een lange rit. Ik moest het wel vermelden van Kurt dat het niet zijn vogel was, past wel bij Kurt om niet met de veren van een ander te pronken. Heeft hij ook zeker niet nodig met de kwaliteit die hij op het hok heeft zitten en jaar na jaar weet te kweken.

  

   

 

3 reacties

  1. Patrick Van Zwol zegt: Beantwoorden

    Weer een mooie reportage Peter. Kurt heeft een heel mooi hok en zoals je aangeeft: een zeer beminnelijke man en dito echtgenote.

  2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Die lichtgroene man op 2 foto’s vind ik een enorme showman. De keelstippen moeten dan wel groter maar de vogel heeft een prima lichaamslengte en…wat ik heel belangrijk vind, een goede vleugeldracht waarbij de slagpennen niet te lang zijn en ook de staart is passend. En dat in deze tijd, geweldig toch!

  3. Ja is een aantrekkelijke vogel.

Geef een reactie