nr. 5 Mei 2020

Profiel van een jonge hemelsblauwe Australisch bonte pop (ring 2019) geboren in Raalte, de moeder is een hemelsblauwe Australisch bonte pop (combinatie Schmidmeister x Luetolf) gekocht bij Daniel Luetolf. De vader is een grijsgroene man uit de eigen lijn (onderstaand) , achtergrond DL 125. De moeder mist de lengte van de bevedering naar beneden vanuit de washuid. De visie achter de combinatie met deze grijsgroene man was de verbetering hiervan (fenotype), genotype even buiten beschouwing gelaten. Hier is een lichte verbetering opgetreden, echter niet in die mate zoals gewenst, de verhouding tussen de hoogte en de breedte is verstoord zodat de ronding van de kop niet optimaal is. Dit was bij de moeder ook het geval, de totaal kwaliteit van de jonge vogel is ten opzichte van de moeder wel een verbetering (dat is winst) echter de fout bij de moeder is niet voldoende gecorrigeerd op dit onderdeel. Met andere woorden de invloed van de man is op dit onderdeel beperkt gebleven in dit incidentele geval. Er zijn geen broers en zussen van dit jong.  De dominantie van de moeder is ook terug te zien in de beperkte bonttekening en de donkere staartpennen. Het masker t..v. de spots is wat moeilijk te bepalen maar daar lijkt de man invloed te hebben gehad.     

   

                                                                                                                     X

   

                                                                                                                     = ring 2019

    

   

 

 

2 reacties

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Knappe omschrijving en volkomen objectief bij een eigen vogel!

  2. arnold schonewille zegt: Beantwoorden

    mooi bont pop

Geef een reactie