nr. 4 December 2019

   

De kippen zijn ook altijd goed vertegenwoordigd op deze gezellige show op een bijzondere locatie. Natuurlijk zijn de Twentse hoenders hier in grote getale aanwezig maar in deze foto-impressie staan de pareltjes onder de krielen in de spotlights. Het zijn net schilderijtjes als de tekening er mooi gelijkmatig op zit. Een kweker van de geel-witgezoomden liet mij zien hoe hard hij gewerkt had om op deze kleurslag ook de purper rode kam er op te krijgen.

   

Ook de wit-zwart gezoomde wyandotte krielen zijn een mooi ras, maar de tekening op de Sebrights is toch net even aantrekkelijker. 

                                                             

   

   

De citroenkleur spreekt mij persoonlijk minder aan, van de Hollandse krielen heb ik enkele video’s op facebook gezet. Een ook nog maar een paar foto’s van enkele sierduiven en omdat ze niet mogen ontbreken de Twenste Grijzen in kriel en hieronder in een groter formaat. Ook de mini’s zijn erg populair bij de jeugd en de klein behuisde liefhebbers.  

    

                                                                  

 

1 reactie

  1. Arie Hoek zegt: Beantwoorden

    Prachtig!

Geef een reactie