nr. 6 November 2019

  

De sierduiven op deze show werden gekeurd door keurmeester G.H.J. Kelderman. Mooiste sierduif was een oude zwarte Brünner doffer van Herman Vloedgraven, goed voor 97 punten, een vogel met rasadel. 

   

Morrillero Kroppers van M.Kogelman in wit, blauw- en zwart bont zien wij niet zo vaak op de tentoonstellingen, ook niet op de grote landelijke shows zijn ze schaars. Twee  witte jonge doffers met 95 punten en een witte jonge duivin met 96 punten. De zwarte jonge duiven goed voor 96 punten. Een opvallend ras wat betreft type maar ook in de bonte variëteit. In Duitsland zijn ze beter bekend als Murcanio Kroppers, ze zijn dan ook afkomstig uit de Spaanse provincie Murcia. Ze blazen hun kop weinig op maar als ze baltzen op de grond zetten ze hun nekveren op als een vechtende haan.

   

M.Kogelman showde ook vier Rafeno Kroppers in de Kaki kleur en een Kakizilver jonge doffer. De kleine kropduiven en oud ras uit de provincie Sevilla worden in Spanje gebruikt als lokduif. Hier zien wij ze maar sporadisch, mooi dat op zo’n kleine show in Luttenberg ze aan het publiek worden getoond. Ook de Voorburgse Schildkroppers waren van M.Vloedgraven, eerst geplaatste een oude doffer met 96 punten in de kleurslag blauw zwartgeband.

   

   

De Coburger Leeuwerik (foto links) waren van H.H..M Vloedgraven en de Quebrado Murciano’s weer van M.Kogelman, ook nog twee jonge doffers Balear Kroppers. Rechts op de foto een Keulse Tuimelaar in de witte kleurslag.

   

                                                            

De jonge Ballear kropper duivin in de schimmel kleur naast de koper zwarte Vinkduif beviel mij wel, een mooie kleurslag deze schimmel.   

  

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Mooie actiefoto van die Brünerkropper! Weer graag naar je hele serie gekeken!

Geef een reactie