nr. 4 November 2019

   

Van 8 t/m 10 November 2019 werd in Lettele (Overijssel) de vogelshow 2019 gehouden van de vogelvereniging ‘Ons Genoegen’. Deze vereniging is opgericht in 1963 en weet elk jaar toch weer een aantrekkelijke tentoonstelling te organiseren in zaal Spikker. De leden maken werk van de aankleding van de zaal en in het voorcaf√© is er altijd een gemoedelijke sfeer en het groen is aangeboden door hovenier Jan Nijland.  Op het podium is er de gelegenheid om nieuwe vogels aan te schaffen en de verkoop zal ook wel gunstig zijn voor een kleine bijdrage aan de clubkas. Gezien het aantal advertenties in de catalogus zal de balans op de jaarvergadering ook wel positief uitvallen. Een mooie gelegenheid om op zondagmorgen maar eens wat dichter bij huis te gaan kijken naar deze kleurenpracht.

   

Bij de standaard grasparkieten bracht Dick Draaier vijf vogels, de laagste score was 87 punten voor een lichtgroene man en de hoogste score voor een grijze spangel man met 90 punten. Goed voor zilver, goud was er voor een lutino kleurparkiet van Jan Kruiper. Het is jammer dat deze klassen bij elkaar gevoegd worden (zijn niet te vergelijken), maar gezien het beperkte aantal standaard grasparkieten wel begrijpelijk, echter het risico is dat de kwekers de standaard grasparkieten thuis houden door de concurrentie van de kleurparkietjes. Ook bij de kleurparkieten maar 1 inzender, maar wel 19 kooien die voor enig volume zorgden. In totaal werden door 47 inzenders maar liefst 444 vogels ingezonden.

   

    

                                                              

    

                                                              

 

Altijd mooi om te zien de Australische platstaart parkieten, ook hier zat een aardige collectie. De bourkes, in de wildkleur, zijn niet zo opvallend gekleurd als de splendid parkieten maar toch is het een prachtige zachte kleuren combinatie.

      

   

                                                                  

   

                                                                     

   

                                                                       

   

    

                                                                           

              

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Positief show verslag. Net wat je zegt, het is heel ongebruikelijk om kleur grasparkietjes samen te voegen met de standaard grasparkieten. Het ene is een conditie keuring op een geel briefje en de standaard grasparkieten op het groene briefje is een postuur keuring. Deze samenvoeging werkt averechts voor de deelname. Dit zou zomaar ten koste kunnen gaan van de objectiviteit en nodigt niet uit om in te zenden.

Geef een reactie