nr. 4 Juni 2019

   

In de competitie van de GGC werden zaterdag 15 juni 2019  zestig poppen ingezonden door 15 leden. Wij hadden drie vogels bij de beste tien aangewezen vogels, een mooi resultaat. Deze geelmasker grijze cinnamon opaline pop werd als zevende geplaatst. De vogel laat te weinig showgedrag zien en dan is de kopstand niet optimaal. Dus dit is een indicatie dat er een partner gezocht dient te worden die op dit vlak beter is. Beider ouders hadden de showeigenschap wel dus er kan hier wel enigszins rekening mee gehouden worden.  Een bewerking van de foto’s geeft een donkere kleur zoals te zien is bij verschillende vogels.  

   

Deze jonge kobalt pop deed het goed en is speciaal gekweekt om een kortere maar wel brede veer op de vogel te krijgen. Dit in combinatie met een goede vleugeldracht en brede staartpennen met een goede verhaking. Beider ouders (overjarig) waren nog compleet wat betreft de bevedering. De staartpennen blijven er ook langer in zitten. 

   

Deze TCB donkergroene baby zat voor het eerst op de stok en was nog wat onwennig, een goede training en dan weer snel terug naar het vertrouwde hok. De breedte en de nekpartij was het sterke onderdeel van deze vogel. De langere maar ook verhoudingsgewijs smallere veer kan wel een brede ronde veer gebruiken als partner.

    

Deze Australisch bonte grijze opaline baby viel net buiten de top tien, een vogel die fysiek zeker mee kan komen echter wat betreft de vari√ęteit- kenmerken niet voldoet.   Te weinig bontvorming, beide staartpenen zijn opaline i.p.v. wit en in de slagpennen zitten donkere pennen.

Meer informatie over deze GGC-bijeenkomst in het blad Budgie van de GGC.

  

 

1 reactie

  1. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

    Fijn verslag en leuk dat je zo goed de waarde van die kobaltblauwe pop hebt omschreven. Ik acht die waarde van deze wat kortere (bij jou) bevedering ook hoog en dat bij de ouders ook nog alles is blijven zitten. Sterker nog ik geef hier meer om dan de in mijn ogen te lange bevedering bij sommige vogels. Ook heerlijk dat de buikbevedering zo strak is en je goed de poten kunt zien. Overigens denk ik dat de geelmasker in het totaal nog wat beter is, wel heel jammer van de kopdracht maar op de rechtse foto kan je toch zien dat ze heel goed is.

Geef een reactie