nr. 4 Mei 2019

   

Te koop de eerste serie postduiven en sierduiven boeken die ik dubbel heb in mijn bibliotheek. Naast vrij nieuwe boeken zijn er ook zeer oude exemplaren bij die van waarde zijn voor de verzamelaar. Ook voor de liefhebber die terug wil gaan in de tijd en weg wil dromen in de nostalgie van deze mooie sport. Ook nu nog zeer leerzaam om te lezen hoe de basis is gelegd voor de kweek en verzorging en het wedstrijdelement in die tijd. Ook leerzaam voor (beginnende) vogelliefhebbers die tips uit de duivensport goed kunnen gebruiken in de zoektocht naar een optimale verzorging van de vogels en het voorkomen van ziekten.

1 x Sierduiven – Aad Rijs (zo goed als nieuw) 1 x Foksystemen met beroemde rassen van Edward Baeten 

   

1 x Compleet Handboek van de Duivensport- David Glover & Marie Beaumont – 2 x Sierduiven van R.Mulder en J.de Jong (kaft is niet mooi meer, boeken wel in goede staat)

   

1 x De Postduif van A-Z van Spruijt (klassieker die niet mag missen in de boekenkast), 1 x De Sierduif van J. de Jong & N.M.B. van Benten, informatief jubileum boek van de Eerste Zuid-Hollandse Sierduiven Vereniging.

   

1 x Sierduiven van Eliane van Houten, 2 x Moderne inzichten in de duivensport van Dr. J.W.E. Stam.  

   

1 x Op weg naar huis van Arie Hoek (een bundeling uit de postduivenkronieken), 2 x Duivensport Totaal van Roger Quick.

   

1 x Methoden en geheimen op de hokken Gerard Vanhee, 1 x Duivenkweek en duivensport van Leon Petit. 

  1 x map met rassenbeschrijvingen voor de andere duiven op tentoonstellingen.

De voorkeur gaat uit naar een koop in een keer tegen een sportieve prijs. Individuele boeken kunnen ook wel verkocht worden maar dan wel zelf op komen halen a.u.b., ik ga niet elk boek apart versturen, meerdere boeken valt over te praten.  Bel (0572-354134) of mail voor informatie p_vanamelsvoort@hotmail.com.  

Om de pagina nog iets aantrekkelijker te maken enkele foto’s uit de kunstkalender van 2017.

   

   

   

    

Geef een reactie