nr. 1 September 2018

                                                                         NGC-DBS CLUBSHOW TE HAPERT

   

   

   

   

    

   

Speciaal voor Jan vier op een rij, zodat hij na zondag ook nog met een brede glimlach rond kan lopen šŸ™‚ Proficiat.

   

   

   

   

   

   

   

Een bezoek waard deze show met een internationale uitstraling, een eer om deze show te mogen keuren dit jaar. Met dank ook aan de schrijvers, aandragers en het bestuur voor het organiseren van deze show (Peter van Amelsvoort).

11 reacties

 1. Ruud Loenen zegt: Beantwoorden

  Ik mocht dit jaar aandragen. Genoten van het keuren en de variatie aan vogels. Mooie impressie Peter!

  1. Dank je. Is goed om te zien hoe een keuring in zijn werk gaat en hoe de vogels zich gedragen.

 2. a van dreumel zegt: Beantwoorden

  ben er voor het eerst geweest.wat een prachtige show.had je even willen spreken je was druk.
  volgende keer maar.lees graag jullie stukjes.

 3. Marco Sijbom zegt: Beantwoorden

  Mooie foto’s geschoten Peter . vandaag even de vogels in real LIFE gezien!! Mooie show met knappe vogels!!

  1. Dank je, volgende keer maar inzenden of had je er wel vogels zitten?

 4. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  “Speciaal voor Jan vier op een rij, zodat hij na zondag ook nog met een brede glimlach rond kan lopen ???? Proficiat” = nu al gelachen.
  Bedankt voor de mooie foto reportage. Het was een belevenis in Hapert! Met een zeer goed neergezette keuring. Verbazingwekkend dat conditiefouten en extremen op zo’n goede manier zijn aangepakt! Binnen alle statussen zagen we nu hele goede type vogels in de eregalerij. Ik denk dat deze keuring veel goede dingen aan het licht hebben gebracht en voor anderen ook een stimulans zal zijn om weer eens te gaan showen!

 5. Dank je Jan, mooi dat het goed is ontvangen bij de leden, in ieder geval bij jou.

  1. Showen is van belang om de ontwikkelingen ook goed te volgen.

  2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

   Er zijn natuurlijk altijd enkele mensen die niet zo goed kunnen relativeren. Die maken zich boos omdat een niet gevraagde combinatie (overgoten dominant bont), derde werd geplaatst en die had helemaal niet geplaatst mogen worden. Nou, juist dat helemaal niet plaatsen van een verder gezonde vogel daar heb ik dan weer moeite mee. Het was trouwens een hele goede vogel die ik best had willen hebben. Ik vraag me hier nu gelijk hardop af of zulke vogels niet in “Alle niet gevraagde kleurslagen” ingeschreven kunnen worden?

   1. In klasse 50-150-250-350 (alle niet gevraagde kleurslagen) kunnen deze vogels ingezonden worden. Er is voor dergelijke vogels geen specifieke standaard in feite heb je met ‘mix kleuren’ van doen met twee aparte standaarden. Er kan natuurlijk een standaard ontwikkeld worden als er belang is bij een dergelijk mix variĆ«teit. In principe is dat in het verleden ook gebeurd met de opaline-cinnamon. Uit nood heb ik een TCB aan een spangel gekoppeld, het resultaat hiervan is zowel voor de spangle als de TCB variĆ«teit niet te adviseren, van de kleur en de tekening blijft van de spangle niet veel over en de TCB verliest ook zijn variĆ«teitskenmerken. Ik kwam ook een bonte lacewing tegen, die ik VK heb moeten zetten. Voor kwekers die minder goed thuis zijn in de kleurvererving is het niet aan te raden om maar van alles met elkaar te combineren.

 6. henk van dort zegt: Beantwoorden

  was een mooie show met mooie vogels en veel gezelligheid en veel gesprekken over vogels gehad.
  jammer dat er ook vogels door de warmte misschien nog niet in top conditie waren.

Geef een reactie