nr. 1 Augustus 2018

Een mooie augustus dag om met Jos weer eens een bezoek te brengen aan Willie Dokter. Elke keer is er bij Willie wel iets nieuws te zien wat betreft de inrichting van zijn vogelaccommodatie. Een andere opstelling van de kooien, veranderingen m.b.t. de ventilatie of ter verbetering van de luchtkwaliteit. Altijd scherp blijven op wat er nog beter kan is een belangrijke eigenschap voor een topkweker.  Ook zijn vogels zijn onderhavig aan veranderingen, soms is het toevallig of geluk maar ook de visie van de kweker is een factor die mee speelt. De foto’s zeggen genoeg voor wie oog heeft voor de veranderingen.

   

Goede stokstand en niet te zwaar in de broek, maar wel de kopkwaliteiten bewaren, al goed gelukt deze uitdaging bij deze grijze cinnamon man.

   

Tip van Rein Dul in praktijk gebracht door Willie, de tentoonstellingskooien direct naast de deur te geplaatst daar waar de bezoekers langs lopen, dit maakt de vogels rustig en is een prima training voor de show.

    

Naast brandschone witte koppen ook flecky vogels maar dan wel in het hogere segment en in de opaline of opaline cinnamon variëteit.

   

Jonge violette cinnamon man, de normale variëteit zit in haar promotie jaren voor de speciale prijs tijdens de NGC-DBS show van 2020.

      

De spangles waren er in aantallen minder dan voorgaande jaren maar in de kwaliteit zeker niet, ook met de cinnamon factor nog goede variëteitskenmerken. 

   

Diversiteit in bevedering maakt het spelen hiermee een stuk eenvoudiger. Het samenstellen van de koppels en het combineren van de eigenschappen  is dan een heel prettige activiteit.

   

   

Zware massieve bonte pop met wat minder wigvorm maar wel met een mooie ronde borst en bruikbare kweekeigenschappen.

   

   

De donkergroen cinnamon pop is de favoriet van Willie. De hemelsblauwe man is een vogel in de categorie correctievogel, heel bruikbaar in het kweken van tentoonstellingsvogels. Helemaal rechts de bonte cinnamon pop nog een keer in een heel andere positie. Foto’s geven niet altijd het juiste beeld, daarom is een bezoek en met eigen ogen zien beter dan alleen de foto’s op Facebook bekijken.

   

5 reacties

 1. Ruud Loenen zegt: Beantwoorden

  Mooi verhaal en goede impressie van de vogels van Willie Dokter!

 2. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  De hemelsblauwe man is een correctievogel, dit zet mij aan het denken. Deze vogel zit er correct bij, heeft alleen nog wat correctie in de vooraanzet van zijn kop nodig moet daar wat breder van Buffalo front zijn of misschien beter omschreven moet wat weer breedte naast de snavel hebben en de frontveren kunnen iets meer zijwaarts staan.. Maar voor de rest heeft deze vogel toch juist een voorsprong op de andere vogels van W.D. Heeft een prima wigvormig lichaam. De andere vogels van W.D. zijn van een ander kaliber maar daarmee nog niet mooier. Ik vind die hemelsblauwe prachtig!

  1. Net even anders bedoeld Jan, deze vogel kan de andere vogels corrigeren. Net als dat grapje van Einstein. Wat zullen het mooie kinderen worden van Pamela Anderson en Einstein, waarop Einstein tegen Pamela zei, wat nu als ze mijn lichaam krijgen en jouw hersenen 🙂

 3. Jan Bouwmeester zegt: Beantwoorden

  Dan heb ik het dus toch goed begrepen.
  Die andere vogels hebben teveel storende elementen, waar de hemelsblauwe totaal geen last van heeft. Die is gewoon mooi!

  1. Ja zo kun je het ook zien.

Geef een reactie