nr. 5 September

Winnaar van de eerste echte combinatie show tussen de rayons Limburg en Noord Oost Brabant is geworden Jan van Meeteren. Op zondag 10 september had ik de eer om deze show te mogen keuren in Gemeenschapcentrum de Meent in Nuland. Een mooi onderkomen met handige stellingen met T.L.-verlichting direct op de stellingen.

 

Algemeen kampioen deze EKOP vogel in een goede conditie met een prachtige ruglijn en goed uitgebalanceerd. Een vogel in balans met de juiste verhoudingen. 

 

Beste vogel tegengeslacht een jonge lichtgroene man van Jan van Meeteren, deze vogel deed het vorige week ook goed in Hapert en was beste lichtgroene. Vogel zou nog meer indruk maken als hij de kopbevedering meer zou gooien en meer naar beneden zou kijken.

 

 

Prachtige kobalt pop (EKP) en deze stijlvolle recessief bonte vogel (EKOM) beide van Jan van Meeteren en hiermee waren alle vier de top prijzen in zijn bezit.

  

Meerdere goede lacewings op deze show maar bij veel vogels staartproblemen wat van invloed was op de beoordeling van de conditie.

  

Jan van Meeteren (midden) niet alleen winnaar van deze show maar ook actief in de organisatie en de catering. Ook Tonny Peters was actief met het registreren van de beoordelingen voor de catalogus, dit ondanks rugproblemen gewoon aanwezig. Ook Wim van Lokven was in de middag nog aanwezig ondanks een bezoek aan het ziekenhuis een dag voor de show. De club niet in de steek laten en er zijn als het maar even kan.

  

Het conditioneren was niet optimaal bij diverse vogels, mogelijk heeft het van doen met de show in Hapert die een week geleden heeft plaatsgevonden.

  

Enkele kwalitatief goede grijze vogels, conditioneel niet helemaal top en ook lichte schacht tekening bij enkele vogels.

  

Deze lichtgroene vogel was wel in een optimale conditie en dan komen de kleuren, de glans en het contrast wel tot uiting. De hemelsblauwe pop kwam niet verder door de teentjes die naar voren stonden.

  

Ook de spangels hadden conditionele problemen om echt verder te komen, de zeer stijlvolle groene spangel (rechts) had uitstekende varieteitskenmerken wat compenseerde t.o.v. de flecky kopbevedering.

 

Een mooie prijzentafel op deze eerste combinatieshow in Nuland, de uitreiking van de prijzen zal wel niet op de foto rechts plaats vinden.

 

 

 

De eerst geplaatste vogels staan klaar voor de eind beoordeling, waarbij de lutino pop met de hoofdprijs aan de haal ging.

 

    

Een klasse 250 vogel, niet gevraagde kleurslag, moeilijk te beoordelen als er geen geaccepteerde kleurenstandaard voor is , een cleartail spangle.

 

 

Geef een reactie