nr.3 Februari 2017

 GRIJZE JONGE MAN RING 2017 GEKWEEKT IN RAALTE.

OP 24 FEBRUARI 2017 WERD DOOR JAC CORNELISSEN EN ROB ALOFS EEN BEZOEK GEBRACHT AAN HET PARTNERSHIP VAN AMELSVOORT/REIJNDERS. EERST EEN BEZOEK OP HET OUDE ADRES VAN JOS WAAR HET VOGELHOK NOG STAAT EN NA EEN HEERLIJKE KOP SOEP EN BROODJES WERD DIT EEN VERVOLG GEGEVEN IN RAALTE. 

  

EEN VAN DE TOPPERS UIT HET HOK VAN JOS, GEKWEEKT IN NIJVERDAL WAAR DE CONSTRUCTIEF KRITISCHE HEREN DE NODIGE COMPLIMENTEN VOOR HADDEN. NIET ALLEEN OP DE VORM VAN DE KOP MAAR OOK OP DE ANDERE EIGENSCHAPPEN DIE NOG WEL EENS VERWAARLOOSD WORDEN IN DE KWEEK. OP ONZE YOUTUBE VIDEO IS DEZE VOGEL IN AKTIE NOG BETER TE BEKIJKEN DAN OP DEZE FOTO’S.

  

DRIE OUTCROSS VOGELS DIE HET AANKOOP BELEID VAN JOS ETALEREN, LINKS EEN KURT VOGT VOGEL, IN HET MIDDEN EEN GRIJZE OPALINE VAN OESTRINGER EN RECHTS EEN SUPER SCHONE KOBALT MAN IN BRUIKLEEN GEGEVEN DOOR DANIEL LUETOLF.

 

RECHTSE FOTO EEN LICHTGROENE MAN VAN WILLIE DOKTER DIE IN DE KWEEK DE KOPEIGENSCHAPPEN POSITIEF WEET TE BEINVLOEDEN.

 

JAC IS HET NOG NIET VERLEERD EN NOG ALTIJD SUPER SNEL IN HET BEOORDELEN EN HET BLOOT LEGGEN VAN DE STERKE EN ZWAKKE KANTEN VAN EEN VOGEL. OOK ROB HEEFT ER EEN HANDJE VAN MAAR DAT KAN ALLEEN HIJ ZIEN :).

  

KRITISCHE NOOT BIJ DEZE HEMELSBLAUWE SPANGEL, FEITELIJK SMAL IN HET FRONT ONDANKS DAT DIT DOOR DE BLOW NIET ZICHTBAAR IS. DAAROM IS HET VAN BELANG OM EEN VOGEL OOK OP ZIJN SLECHTS TE BEKIJKEN EN ONDERSCHEID TE MAKEN TUSSEN CAMOUFLAGE EN DE WERKELIJKE KWALITEIT IN DE BASIS. MET DE VOGEL IN HET MIDDEN IS ER GOED TE COMBINEREN VOOR MEER VOLUME, RONDINGEN EN DONS. 

  

AAN DE WERKING VAN KURKUMA (GEELWORTEL) WORDEN DIVERSE GOEDE EIGENSCHAPPEN TOE GESCHREVEN (VOOR MENSEN), IN DE INDIASE KEUKEN IS HET DAN OOK EEN BEKEND KRUID. VOOR DE SHOW MOET ER NATUURLIJK TIJDIG REKENING MEE GEHOUDEN WORDEN. HET KRUID HEEFT NAUWELIJKS NADELEN MAAR DAN MOET DE KWEKER DIE HET VOOR DE VOGELS GEBRUIKT WEL REKENING HOUDEN  DAT DE DARMEN MOEITE HEBBEN OM HET KRUID OP TE NEMEN ALS JE HET NIET SAMEN MET MAISOLIE GEBRUIKT ANDERS SCHEIDEN DE DARMEN MET SNEL WEER UIT. DAN IS DE WERKING DUS BIJNA NIHIL. 

 

BENIEUWD HOE HET VOLGENDE HOK VAN JOS ER UIT GAAT ZIEN EN OF HIJ DAAR DE WEG OMHOOG MET DE VOGELS DOOR KAN ZETTEN.

 

HET WAS HARD WERKEN IN HET KLEINE HOK IN RAALTE OM DE HEREN DE NODIGE VOGELS VOOR TE ZETTEN ZODAT ER GEEN TIJD EN RUIMTE WAS OM FOTO’S TE MAKEN. MAAR ENKELE FOTO’S VAN JONGE VOGELS DIE OP FACEBOOK HEBBEN GESTAAN GEVEN OP DE WEBSITE OOK WEL EEN AARDIG BEELD VOOR DE KWEKERS DIE NIET OP FACEBOOK ZITTEN.

 

 

 

 

AAN HET EINDE VAN DE DAG WERD ER NOG EEN BEZOEK GEBRACHT AAN HET VOGELPENSION/WEBWINKEL BIRDSUPPLY DE SPONSOR VAN DE PRIJS VOOR DE BESTE LICHTGROENE GRASPARKIET DIE DIT JAAR TIJDENS DE CLUBSHOW VAN DE NGC-DBS GEHOUDEN GAAT WORDEN. MET DANK AAN ROB ALOFS EN JAC CORNELISSEN VOOR DIT INTERESSANTE EN GEZELLIGE BEZOEK. 

Geef een reactie