nr.3 December 2016

 PRE VIEW TEN HUIZE VAN HENK VAN DORT IN ZUTPHEN (meer over deze kweker in het blad Budgie van de NGC-DBS).

 

NIET ALLEEN GRASPARKIETEN MAAR OOK DE KOIKARPERS DOEN HET GOED BIJ HENK VAN DORT (foto’s Henk van Dort, zomerperiode en niet van het bezoek op 29 december 2016). IN DE WINTERPERIODE ETEN DE KARPERS NIET OF NAUWELIJKS DUS HEEFT VOEREN VAN HET STANDAARD VOER  EEN SLECHTE INVLOED OP DE WATERKWALITEIT. WEL WORDEN ER GOEDE BACTERIEN TOEGEVOEGD DIE DE VISSEN VIA DE KIEUWEN BINNEN KRIJGEN.

 

 EEN RECENTELIJK AANGESCHAFT SPAN VAN BERT SEMPELS (BELGIE) DIE HET AL GOED MET ELKAAR KUNNEN VINDEN.

 

  

GOED GETEKENDE SPANGLES ZIJN VAN BELANG OM DE EIGENHEID VAN DE VARIETEIT TE BEWAREN, OOK IN DE OVERGANG VAN DE NEK NAAR DE SCHOUDERS MOET DE TEKENING ZICHTBAAR BLIJVEN. BIJ VEEL VAN DE SPANGLES IS HIER EEN GELE OF BLAUWE DREIHOEK TE ZIEN ZONDER TEKENING. 

  

RECESSIEF BONT (LINKS) EN HOLLANDS BONT (MIDDEN) EN AUSTRALISCH BONT (RECHTS) ZIJN BIJ HENK AANWEZIG. DOEL IS OM GOEDE RECESSIEF BONTEN TE KWEKEN GOED VAN TEKENING EN MET DE JUISTE VERHOUDING VAN DE BONTVORMING.

  

OOK LACEWINGS EN LUTINO’S ZIJN IN HET BESTAND VAN HENK VOORHANDEN.

  

VOGELS MET EEN NEKVLEK KUNNEN WIJ NATUURLIJK VERWACHTEN MET DEZE VARIETEITEN IN HET HOK.

 

BIJEENKOMSTEN VAN DE GELDERSE GRASPARKIETEN CLUB IN PRINCIPE ELKE TWEEDE DINSDAG VAN DE MAAND IN HET CLUBGEBOUW VAN DE VOGELVERENIGING “DE EDELZANGERS” OP SPORTPARK ‘DE HAZENBERG’ TE BRUMMEN. BELANGSTELLENDEN ZIJN WELKOM NEEM WEL EVEN CONTACT OP MET HENK VAN DORT.

SECRETARIS VAN DE GGC HENK VAN DORT 0575-527141 henkvandort@hotmail.com

OOK KUNT U LID WORDEN VAN DE NEDERLANDSE GRASPARKIETEN CLUB O.A. ONTVANGT U DAN HET BLAD BUDGIE VAN DEZE SPECIAAL CLUB ALLEEN VOOR STANDAARD GRASPARKIETEN.

Geef een reactie